W dziale Kuchnia-natura-zdrowie znajdą się książki poświęcone wszystkim wspomnianym aspektom.
Słowiańskie kulinaria wzbudzają duże zainteresowanie, zarówno badaczy tematu, odtwórców rekonstrukcyjnych, jak i wszystkich chcących samodzielnie ugotować potrawy według dawnych metod i przepisów, bazując na produktach, jakie mogły być dostępne w okresie wczesnego średniowiecza.
Równolegle znajdą się tu też publikacje związane z naturą i naturoterapią, ziołami i ziołolecznictwem, zdrowiem i urodą. Wszak obok kulinarnych możliwości wykorzystania darów przyrody, istnieją sprawdzone metody dbania o zdrowie i urodę, po które warto sięgnąć.
- Książki o Słowianach, Kuchnia i zdrowie Słowian, Odtwórstwo historyczne Słowian
Zioła. Jak zbierać, przetwarzać, stosować – Magdalena Gorzkowska
- 54,90zł
- Magdalena Gorzkowska – archeolog, muzealnik i zapalona zielarka. Łącząc pasję archeologiczną i zielarską, odkrywa średniowieczną kuchnię i wykorzystywane w niej rośliny. Interesuje się ziołami, uwielbia je zbierać, sporządzać z nich pożyteczne remedia i smaczne przetwory, opowiadać o nich i zachęcać do ich stosowania.
- Dodaj do koszyka
- Książki o Słowianach, Kuchnia i zdrowie Słowian, Odtwórstwo historyczne Słowian
Zioła. Nalewki, syropy i inne przepisy – Magdalena Gorzkowska
- 59,90zł
- Magdalena Gorzkowska, autorka bestsellerowych „Ziół. Jak zbierać, przetwarzać, stosować", powraca z drugim tomem poradnika poszerzonym dodatkowo o dział poświęcony nalewkom. To pozycja obowiązkowa dla wszystkich entuzjastów zdrowego stylu życia.
- Dodaj do koszyka