- Brak w magazynie
- Bestsellery - Najbardziej popularne produkty, Książki o Słowianach, Kuchnia i zdrowie Słowian, Literatura naukowa i popularnonaukowa na temat Słowiańszczyzny, Odtwórstwo historyczne Słowian
Kuchnia Słowian, czyli o poszukiwaniu dawnych smaków – Hanna Lis, Paweł Lis
- Rozsmakuj się w historii dawnych Słowian! Gdy myślimy o tym, co jadali i pijali nasi przodkowie we wczesnym średniowieczu, zazwyczaj przychodzą nam do głowy dwie rzeczy: mięso i piwo. Jednak menu dawnych Słowian było o wiele bardziej urozmaicone!
- Dowiedz się więcej
- Brak w magazynie
- Bestsellery - Najbardziej popularne produkty, Książki o Słowianach, Kuchnia i zdrowie Słowian, Literatura naukowa i popularnonaukowa na temat Słowiańszczyzny, Nowości wydawnicze o tematyce słowiańskiej, Odtwórstwo historyczne Słowian
Kuchnia Słowian, czyli o poszukiwaniu dawnych smaków wyd. 2023 – Hanna Lis, Paweł Lis
- 99,99zł
- Rozsmakuj się w historii dawnych Słowian! Gdy myślimy o tym, co jadali i pijali nasi przodkowie we wczesnym średniowieczu, zazwyczaj przychodzą nam do głowy dwie rzeczy: mięso i piwo. Jednak menu dawnych Słowian było o wiele bardziej urozmaicone!
- Dowiedz się więcej
- Brak w magazynie
- Bestsellery - Najbardziej popularne produkty, Książki o Słowianach, Kuchnia i zdrowie Słowian, Literatura naukowa i popularnonaukowa na temat Słowiańszczyzny, Odtwórstwo historyczne Słowian, Wikingowie: Wierzenia, Książki
Słowianie i wikingowie przy stole – Małgorzata Krasna-Korycińska
- "...stół ich nigdy nie jest pusty, nigdy bez nakrycia (...) Stół zawsze tam jest pełen wszystkiego, co potrzebne do picia i jedzenia, a po zebraniu jednego zastawia się co innego" pisał Herbord o Pomorzanach. Wskazał on na cechę charakterystyczną dla Słowian – tak, lubimy jeść! "...nakrycia przykrywa się czystą chustą w oczekiwaniu na biesiadnika. O jakiejkolwiek porze chcą się posilić,…
- Dowiedz się więcej
- Książki o Słowianach, Kuchnia i zdrowie Słowian
Zdrowi z natury. Lecznicza moc ziół i kuchni roślinnej – Nina Bojarska, Damian Bojarski
- 39,90zł
- „Zdrowi z natury. Lecznicza moc ziół i kuchni roślinnej” to bogato ilustrowane kompendium zawierające informacje o tym, jak odpowiedni sposób odżywiania i lecznicza siła ziół wpływają na zachowanie zdrowia i dobrego samopoczucia. Książka zawiera opisy 40 ziół wraz z przykładami ich zastosowania zarówno w kuchni, jak i w domowej apteczce.
- Dodaj do koszyka
- Książki o Słowianach, Kuchnia i zdrowie Słowian, Odtwórstwo historyczne Słowian
Zioła. Jak zbierać, przetwarzać, stosować – Magdalena Gorzkowska
- 54,90zł
- Magdalena Gorzkowska – archeolog, muzealnik i zapalona zielarka. Łącząc pasję archeologiczną i zielarską, odkrywa średniowieczną kuchnię i wykorzystywane w niej rośliny. Interesuje się ziołami, uwielbia je zbierać, sporządzać z nich pożyteczne remedia i smaczne przetwory, opowiadać o nich i zachęcać do ich stosowania.
- Dodaj do koszyka
- Książki o Słowianach, Kuchnia i zdrowie Słowian, Odtwórstwo historyczne Słowian
Zioła. Nalewki, syropy i inne przepisy – Magdalena Gorzkowska
- 59,90zł
- Magdalena Gorzkowska, autorka bestsellerowych „Ziół. Jak zbierać, przetwarzać, stosować", powraca z drugim tomem poradnika poszerzonym dodatkowo o dział poświęcony nalewkom. To pozycja obowiązkowa dla wszystkich entuzjastów zdrowego stylu życia.
- Dodaj do koszyka