W dziale Kuchnia-natura-zdrowie znajdą się książki poświęcone wszystkim wspomnianym aspektom.
Słowiańskie kulinaria wzbudzają duże zainteresowanie, zarówno badaczy tematu, odtwórców rekonstrukcyjnych, jak i wszystkich chcących samodzielnie ugotować potrawy według dawnych metod i przepisów, bazując na produktach, jakie mogły być dostępne w okresie wczesnego średniowiecza.
Równolegle znajdą się tu też publikacje związane z naturą i naturoterapią, ziołami i ziołolecznictwem, zdrowiem i urodą. Wszak obok kulinarnych możliwości wykorzystania darów przyrody, istnieją sprawdzone metody dbania o zdrowie i urodę, po które warto sięgnąć.
- Brak w magazynie
- Książki, Kuchnia i zdrowie Słowian, Literatura naukowa i popularnonaukowa na temat Słowiańszczyzny
Chwasty w uprawach roślinnych w pradziejach i wczesnym średniowieczu – Maria Lityńska‐Zając
- Zestawienie znalezisk ze stanowisk archeologicznych na podstawie danych z literatury archeobotanicznej i badań własnych Autorki. Stara się ona prześledzić rozwój zbiorowisk chwastów polnych w pradziejach i wczesnym średniowieczu na terenie ziem polskich. Praca zawiera obszerny katalog. Dostępny jest dodruk książki w miękkiej oprawie.
- Dowiedz się więcej
- Książki, Kuchnia i zdrowie Słowian, Literatura naukowa i popularnonaukowa na temat Słowiańszczyzny
Chwasty w uprawach roślinnych w pradziejach i wczesnym średniowieczu – Maria Lityńska‐Zając dodruk
- 32,00zł
- Dodruk 2022 w miękkiej oprawie. Zestawienie znalezisk ze stanowisk archeologicznych na podstawie danych z literatury archeobotanicznej i badań własnych Autorki. Stara się ona prześledzić rozwój zbiorowisk chwastów polnych w pradziejach i wczesnym średniowieczu na terenie ziem polskich. Praca zawiera obszerny katalog.
- Dodaj do koszyka