Strona slowianskisklep.com.pl korzysta z ciasteczek, aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Odrzuć
Książka to praktyczny przewodnik po ponad dwustu dzikich roślinach jadalnych Polski, takich jak: bez, brzoza, chmiel, czosnek niedźwiedzi, czeremcha, klon, łopian, pokrzywa, podbiał, tatarak i wiele innych. Gdzie szukać? Jak rozpoznać? Które części rośliny są jadalne? W książce znalazło się ponad sto przepisów na różnorodne potrawy, między innymi: krupnik z nasion babki, nalewkę z owoców barszczu, pierogi z liśćmi bukowymi,…
„Zdrowi z natury. Lecznicza moc ziół i kuchni roślinnej” to bogato ilustrowane kompendium zawierające informacje o tym, jak odpowiedni sposób odżywiania i lecznicza siła ziół wpływają na zachowanie zdrowia i dobrego samopoczucia. Książka zawiera opisy 40 ziół wraz z przykładami ich zastosowania zarówno w kuchni, jak i w domowej apteczce.