Czyli co jedli i pili Słowianie w świetle źródeł historycznych i archeologicznych do XII wieku Niniejsza praca ma na celu zaprezentowanie kultury kulinarnej Słowian. Obraz gospodarki żywnościowej okresu wczesnego średniowiecza zawiera w sobie nie tylko sam pokarm, ale również istotę gospodarki rolnej, hodowli zwierząt, eksploatacji środowiska naturalnego, narzędzia, naczynia, itp. Przedstawienie tego typu elementów kultury społecznej pozwala zrozumieć realia epoki…
Magdalena Gorzkowska, autorka bestsellerowych „Ziół. Jak zbierać, przetwarzać, stosować", powraca z drugim tomem poradnika poszerzonym dodatkowo o dział poświęcony nalewkom. To pozycja obowiązkowa dla wszystkich entuzjastów zdrowego stylu życia.
Strona slowianskisklep.com.pl korzysta z ciasteczek, aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Odrzuć